Ontdek en Beleef Andalusië » Herfstvakantie Andalusië Spanje


 Wil je op herfstvakantie naar Andalusië - Spanje

Herfstvakantie in Andalusië
Heerlijke lange zomeravonden, zwierige zomerjurkjes, lekker barbecueën op het strand: de zomer kan nooit lang genoeg duren. Daarom gaan wij  graag in oktober onze koffers pakken om naar een plekje te gaan waar het einde van de zomer iets langer duurt als wij in Nederland gewent zijn. Willen jullie ook  graag de zon opzoeken in oktober? Onze favoriete bestemmingen  in oktober delen wij je graag mee!


Wanneer is het herfstvakantie in 2016?

De precieze datum van veel schoolvakanties is afhankelijk van de regio waarin u woont. Om de vakantiedrukte te spreiden, is Nederland verdeeld in de regio's noord, midden en zuid, zodat niet het hele land tegelijkertijd op vakantie gaat.

Noord - 15 oktober tm 23 oktober

Midden - 15 oktober tm 23 oktober

Zuid - 22 oktober tm 30 oktober


Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!
Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!

Andalusië - Zuid-Spanje
In Andalusië zijn in oktober de temperaturen heel aangenaam om een van de vele mooie steden te bezoeken.  Daarom is oktober een heerlijke periode om door de smalle kronkelende straatjes van Sevilla, Granada of Málaga te slenteren. Met een zacht briesje dat er waait,  wij genieten ik dan ook meer van de heerlijke sfeer die in deze steden hangt. Tip: in oktober vinden er ook meerdere leuke evenementen plaats in Andalusië, Spanje zoals het Guitar Festival in Sevilla  van 5 tm 15 oktober, de feria van Nerja  van 6 tm 9 oktober en Halloween.

 

De mooiste ontdekkingen in Andalusië omgeving Nerja

La Posada Morisca - Frigiliana

Het authentieke Spanje is magisch. Helemaal als je er verblijft in knus hotelletje vlakbij één van de oudste Moorse dorpjes die Andalusië rijk is. Ik keer er graag terug. Zeker nu ik een nieuwe reden heb voor een bezoekje aan deze streek: het pittoreske La Posada Morsica.

Hotel los Caracoles - Frigiliana

Zo is er in Los Caracoles bijna geen één muur recht, maar zijn ze allemaal rondvormig met een natuurlijke structuur. Het resultaat is een Gaudi-achtig gebouw met zes hotelkamers, met daaromheen vijf bungalows in de vorm van slakken. Maar Los Caracoles biedt meer dan bijzondere architectuur.

Cortijo Bravo - Velez Málaga

Toen ik op die eerste dag van mijn vakantie bij Hotel Cortijo Bravo aankwam, was het net of ik een sprookje binnen kwam rijden.  De uitgebreide ontbijtjes, de ontspannen siesta's aan het zwembad, het magistrale uitzicht en de overheerlijke en originele gerechten die elke ....

Prachtig Andalusië

Een vakantiehuis in Andalusië is een prima uitvalsbasis om Andalusië te ontdekken en om deze Spaanse regio te beleven. Je kunt hier lekker van de zon genieten op het strand, wandelen in deze prachtige natuurgebieden zoals de Sierra Nevada, watersporten aan de kust en golfen in bijvoorbeeld Marbella. Hou je van kunst en cultuur?  Dan is Andalusië een fantastisch regio, met steden zoals Málaga, Sevilla, Cádiz en Córdoba .


Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.


Andalusië eten en drinken

Aan de kust in Andalusië liggen vaak bootjes waar ze sardientjes grillen, espeto de sardinas. ’s Avonds is dit een mooi effect als je het vuur ziet gloeien in deze barbecue bootjes tegen de donkere lucht. Ook andere vissoorten kun je hier laten grillen , een andere specialiteit is gamba’s al pil pil. denk wel altijd dat je nog een toetje eet, denk bijvoorbeeld aan de zoete pestiños en alfajores. gewoon heerlijk!


Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.

Klik hier om een tekst te typen.