Ontdek en beleef de Spaanse Costa Tropical - Stranden van Andalusië

Costa Tropical in Andalusië, Zuid-Spanje  Ontdek de mooiste plekjes aan de populaire Andalusische Costa Tropical en beleef deze prachtige Andalusische kust met Leuke Info en relevante informatie voor een heerlijke vakantie aan deze Spaanse kust - Costa Tropical!

Ten oosten van de provincie Grenada ligt Costa Tropical in het zuiden van Andalusië tussen Costa del Sol en Costa de Almería gelegen in het zuiden van Andalusië. Hier vind je een prachtige kust met de mooiste stranden van Andalusië. De kustlijn is gelegen tussen de plaatsen Almuñécar en Almería voorheen maakte dit gebied deel uit van de Costa del Sol.


Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!
Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!

De Costa Tropical heeft haar naam niet gestolen. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt zoals de mango, avocado, banaan en papaja. De aanwezigheid van zuidelijke vruchten is te danken aan het uiterst milde klimaat dat er gedurende gehele jaar heerst. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt bijna 20°C en de zon schijnt hier meer dan 3000 uren per jaar. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan, en beschutting door omliggende bergketens.

De Costa Tropical loopt van La Rábita tot La Herradura en heeft een kust met talrijke beschut gelegen stranden, afgewisseld door inhammen met kristalhelder water. De zon schijnt hier net als in de Costa de Almería 320 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 °C. Deze Costa begint bij de plaats La Rábita en behoort bij de plaats Albuñol. Van hieruit kan men prachtige wandelingen maken op de hiervoor uitgestippelde wandelroutes die u landinwaarts voeren, zoals naar het gebied boven Albuñol, Las Alpujarras. Dit gebied, met in oorspronkelijke staat verkerende dorpjes met smalle straatjes en gezellige pleinen, straalt een unieke pittoreske sfeer uit. Terug naar de route langs de kust komen we na La Rábita in Motril. Deze plaats beschikt in de omgeving over een 20 kilometer lange kusstrook waar zeven heel verschillende stranden te vinden zijn. Onderandere het bekende strand Playa de Poniente, dat op warme zomeravonden het meest bezochte strand is, met een prachtige zee-promenade en 200.000 m² grote golfbaan.



Motril vormt samen met de plaatsen Calahonda en Torrenueva, gelegen in de kaap van Sacratif, één van de grootste toeristencentra van deze streek. De hoofdstad van de Costa Tropical is Granada. Deze stad was ooit een symbool van de Arabische en Christelijke cultuur waardoor het een rijke geschiedenis en cultuurhistorische schatten heeft. De wijk Sacromonte herbergt de beroemde grotwoningen en in de wijk Albaicín vindt men een wirwar aan winkel gevulde straatjes waar men één van de mooiste uitzichten op Alhambra en de Sierra Nevada heeft. Alhambra is het meest indrukwekkende monument van Granada, het is een paleizencomplex waarvan men een deel kan bezichtigen.



De Sierra Nevada begint in Granada bij de hoogst gelegen bergweg van Europa. Het is een populair skioord met uitstekende hotels en andere faciliteiten. Hier kunnen 6 verschillende wintersporten worden beoefend van laat in het najaar tot halverwege de lente. Dit skioord beschikt over 62 kilometer alpineskipistes waarvan een klein deel in de Costa de Almería ligt. De weg terug langs de kust voert ons naar de plaats Salobreña, een dorpje met hagelwitte huizen tegen een rotsachtige achtergrond dat uitloopt in een Arabische vesting. 

 Aan de voet van Salobreña liggen prachtige stranden van elkaar gescheiden door een grote, uit de zee rijzende rots. Na Salobreña komen we in de plaats Almuñécar.

Hier hebben de Romeinen en Arabieren een deel van hun erfgoed achtergelaten en is het de oudste plaats van de hele Costa Tropical. In Almuñécar kan men in het kasteel van San Miguel en het archeologisch Museum, gevestigd in het grootste van de Zeven Paleizen, de rijke geschiedenis leren kennen of men kan heerlijk flaneren op de zeepromenade met uitzicht op een prachtige zeelandschap. De laatste plaats in deze Costa is La Herradura, een oud vissersdorp gelegen aan een lieflijke baai die de laatste jaren tot één van de opmerkelijkste toeristencentra van de Costa Tropical is geworden. La Herradura biedt de mogelijkheid tot het beoefenen van allerlei watersporten. Er is een jachthaven waar men zich kan bekwamen in onderwatersporten en zijn er 2 naturisten stranden in de omgeving ( Cantarriján en El Muerto ).


Misschien ook interessant: