Ontdek en beleef de Spaanse Costa del sol - De stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies over reizen door Andalusië in Zuid-Spanje

Spaanse kust Costa del Sol  (zonnenkust) - Ontdek de populaire Andalusische Costa Sol en beleef deze prachtige Andalusische kust met Leuke Info en relevante informatie voor een heerlijke vakantie aan deze Spaanse kust - Costa del Sol! De grootste en belangrijkste stad aan de Costa del Sol is Malaga de stad van zon zee en strand maar ook de geboorteplaats van Pablo Ruiz Picasso.


Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!
Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!

Costa del Sol - zonnekust

Costa del Sol heeft lengte van 300 km lang en ligt in het zuiden van Spanje in de regio   Andalusië tussen Gibraltar en Almería. De Costa del Sol ligt in de provincies Málaga, Cádiz en Granada.

De  mooie langgerekte zon overgoten stranden die door het gebergte landinwaarts worden beschermd waardoor er aan de kust een fijn klimaat heerst.

Málaga is de belangrijkste stad aan de kust en vormt ook de scheiding tussen het toeristisch populaire westelijk deel met de badplaatsen Torremolinos, Fuengirola, Marbella, Mijas, Manilva en Estepona en het oostelijk deel met de plaatsen Torre del Mar, Vélez-Málaga, en Nerja.Málaga kun je wel de hoofdstad van de Costa del Sol Noemen. Het aanzicht van Málaga wordt vooral bepaald door de Alcazaba en het Gibralfaro kasteel, de 2 best bewaard gebleven Arabische monumenten. Daarnaast heeft Málaga veel pleinen, tuinen, parken en terrassen. De schoonheid van Málaga is veel bezongen door dichters en Pablo Picasso vond hier zijn inspiratie, de zeeboulevard is dan ook in de stijl van hem opgedragen aan Picasso.

Het binnenland van de Costa del Sol is één groot museum. De bekende en beroemde plaatsen als Córdoba, Granada, Sevilla of Ronda en de mooie natuurparken, zoals het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het park Parque Natural de los Montes. Het woord zegt het al Costa de Sol ~ zonnekust ~ Deze kilometerslange goudgele zon over goten zandstranden lange kust in Andalusië in het zuidwesten van Spanje is gewoon één van de zonnigste costas van Spanje en dat met ongeveer 325 dagen zon per jaar; dus ideaal voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie.


Misschien ook interessant: