Ontdek en beleef de Spaanse Costa de Almeria - Stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies over reizen door Andalusië in Zuid-Spanje

Spaanse kust Costa de Almeria - Ontdek de populaire Andalusische Costa de Almeria en beleef deze prachtige Andalusische kust met Leuke Info en relevante informatie voor een heerlijke vakantie aan deze Spaanse kust - Costa de Almeria!

Aan de Costa de Almería liggen drie moderne badplaatsen. Aguadulce ('agua' water en 'dulce' zoet) is een moderne badplaats met jachthaven en een lang strand. Roquetas de Mar Pueblo is een toeristische urbanisatie ontwikkeld, genaamd Roquetas de Mar. In Roquetas de Mar draait alles om toerisme. Almerimar is nog steeds in ontwikkeling, een jachthaven en lange stranden en een golfbaan met een aantal hotels.


Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!
Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!

De kuststrook met de steile bergrug Sierra de Gadór ( 2242m), ten westen van Almería, is vooral breed en vlak, met uitgestrekte plastic kassen voor tuinbouw In het achterland ligt de Sierra Nevada. Ten zuidwesten van Almería ligt het natuurgebied Punta Entinas.

Man heeft hier een heerlijk mediterraans klimaat, met zachte winters en warme zomers met weinig regen. De stranden zijn mooi en lang en bestaan vaak uit zand maar ook (fijn)grind en deels met kiezels en rotsen

De Costa de Almeria heeft zeer uiteenlopende landschappen met verrassende contrasten en loopt van San Juan de los Terreros tot Adra. Vanaf San Juan de los Terreros tot de plaats Garrucha bevinden zich schone brede stranden waarvan Vera Natura (Vera Playa Club) het nudisme gebied is. Hierna komen we in de plaats Mojácar, beter bekend als het witte dorp. Het is een toeristisch trekpleister door de unieke kronkelende winkelwandelstraatjes, die op een bergflank gebouwd zijn en zich dus allemaal op verschillende niveaus bevinden. Vervolgens komen we op onze route langs de kust de plaats Carboneras tegen, een plaats met meer dan 16 kilometer strand waaronder het indrukwekkende Punta de los Muertos (dodenstrand).

Meer landinwaarts vinden we Nijar, dit karakteristiek Andalusisch dorpje is vooral bekend vanwege de handgemaakte keramiek. Van hieruit kan men wandeltochten maken in het berggebied Sierra de Alhamilla en naar de woestijn bij Tabernas. Dan vinden we in een van de meest zuidelijke punten in Spanje het prachtige Cabo de Gata en het Parque Natural Cabo de Gata. Dit gebied heeft een aantal spectaculaire uitzichten en op een van de prachtige stranden waar enkele beroemde films zijn opgenomen (bijvoorbeeld Indiana Jones and the last Crusade), ligt op Playa Mónsul een indrukwekkend rots in de vorm van een golf. Voorbij dit punt bereikt men het reservaat van Las Salinas, een broedplaats van flamingo’s en talrijke andere vogels.Almería is de hoofdstad van de Costa de Almería en is een authentieke smeltkroes van allerlei culturen. Deze stad heeft een gezellige zeeboulevard en bruisend centrum. Een van de mooiste monumenten in Almería zijn ‘La Alcazaba’, een Arabische Burcht en de Arena. Vanuit Almería bereikt men via de kustweg Roquetas de Mar, een waar vakantieparadijs.

Deze plaats vormt een openluchtsportcentrum. Het strand van Roquetas de Mar is omzoomd door een levendige brede boulevard en in de vissershaven bij de visafslag kan men de visveilingen aanschouwen. In de punt na Roquetas de Mar vinden we het natuurreservaat de Punta Entinas y Punta Sabinar, waar meer dan 150 verschillende watervogels zich hebben gevestigd. Binnen dit reservaat ligt het nudistenstrand Cerillos en een prachtige vuurtoren. Voor de laatste plaats in deze Costa bevindt zich het natuurreservaat Albufera de Adra, een toevluchtsoord voor talrijke zwemvogels die zich in een van de drie schitterende lagunes nestelen. Adra, de laatste plaats van de Costa de Almería, is een dorp gewijd aan de landbouw en de visserij op de grens met de Costa Tropical en voorzien van allerlei toeristische faciliteiten.


Misschien ook interessant