Ontdek en Beleef Andalusië  » De Andalusische Costa's - Stranden van Andalusië


Ontdek en Beleef de Andalusische Costa's - De stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies over reizen door Andalusië in Zuid-Spanje

Reisinformatie over vakantie aan de stranden van Andalusië  - Ontdek en Beleef de Andalusische Costa's - De stranden van Andalusië. De grootste stad aan de Costa del Sol is Malaga de stad van zon zee en zonovergoten stranden maar ook de geboorteplaats van Pablo Ruiz Picasso. Ontdek de populaire Andalusische Costa's met leuke Info en relevante informatie voor een leuke vakantie aan de Andalusische kust!

 

Spanje heeft de beste stranden van de wereld. Elk jaar weer zijn de stranden van Spanje koploper in blauwe vlaggen. De Spaanse kusten hebben veel verschillende vakantiebestemmingen, van grote kuststeden tot leuke en charmante vissersdorpjes.


Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!
Ontdek Spanje - Bezienswaardigheden, informatie en vakantie tips over Spanje!

Ontdek en beleef de Spaanse Costa del Sol - Stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies van vakantie aan de Costa de Sol ~ zonnekust ~ De stranden van Andalusië

Malaga kun je wel de hoofdstad van de Costa del Sol noemen.  Het woord zegt het al Costa de Sol ~ zonnekust ~ Deze 300 km. lange kust in Andalusië in het zuidwesten van Spanje ligt in de Andalusische provincies Cádiz, Granada en Málaga is gewoon één van de zonnigste Costas van Spanje en dat met ongeveer 325 dagen zon per jaar. Tel daarbij de prachtige kilometers lange goudgele zandstranden. Dus ideaal voor een heerlijke zon-, zee- en strandvakantie!

Het binnenland van de Costa del Sol is één groot museum. De bekende en beroemde plaatsen als Córdoba, Granada, Sevilla of Ronda en de mooie natuurparken, zoals het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het park Parque

Natural de los Montes.


 


 

Ontdek en beleef de Spaanse Costa Tropical - Stranden van Andalusië

Reisimpressies en reisinformatie van Costa Tropical in Andalusië - De stranden van Andalusië
Ten oosten van de provincie Grenada ligt Costa Tropical tussen Costa del Sol en Costa de Almería gelegen in het zuiden van Spanje (Zuid-Andalusië). Hier vind je een kust met de beste en mooiste stranden. De kustlijn is gelegen tussen de plaatsen Almuñécar en Almería en voorheen maakte dit gebied deel uit van de Costa del Sol.

De Costa Tropical heeft haar naam niet gestolen. Er worden namelijk tal van tropische vruchten gekweekt zoals de mango, avocado, banaan en papaja. De aanwezigheid van zuidelijke vruchten is te danken aan het uiterst milde klimaat dat er gedurende gehele jaar heerst. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt bijna 20°C en de zon schijnt hier meer dan 3000 uren per jaar. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, door zijn grotere afstand tot

de Atlantische Oceaan, en beschutting door omliggende bergketens.


 

Bijzondere vakanties boek je bij Eliza was here


 

Ontdek en beleef de Spaanse Costa Almeria - Stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies over vakantie aan de Costa de Almeria de stranden van Andalusië 

Aan de Costa de Almería liggen drie moderne badplaatsen. Aguadulce ('agua' water en 'dulce' zoet) is een moderne badplaats met jachthaven en een lang strand. Roquetas de Mar Pueblo is een toeristische urbanisatie ontwikkeld, genaamd Roquetas de Mar. In Roquetas de Mar draait alles om toerisme. Almerimar is nog steeds in ontwikkeling, een jachthaven en lange stranden en een golfbaan met een aantal hotels.

 

De Costa de Almeria heeft zeer uiteenlopende landschappen met verrassende contrasten en loopt van San Juan de los Terreros tot Adra. Vanaf San Juan de los Terreros tot de plaats Garrucha bevinden zich schone brede stranden waarvan Vera Natura (Vera Playa Club) het nudisme gebied is.

Hierna komen we in de plaats Mojácar, beter bekend als het witte dorp.


 

Ontdek en beleef de Spaanse Costa de la Luz - Stranden van Andalusië

Reisinformatie en reisimpressies over vakantie aan de Costa de la Luz  de stranden van Andalusië 

Costa de la Luz ~ kust van het licht ~ ligt aan de Atlantische kust van Andalusië. Costa de la Luz ligt in het zuidoosten van Andalusië van Tarifa tot Portugal. Aan het felle zonlicht en de prachtige parel witte zandstranden heeft Costa de la Luz haar naam te danken. Deze vakantiebestemming is vooral bij de Spanjaarden bekent maar de laatste jaren komen ook toeristen uit het buitenland steeds vaker naar deze kust, maar Costa de la Luz heeft nog veel van zijn authentieke Andalusische karakter behouden.

De mooiste dorpen en steden aan de Costa de la Luz zijn: Ayamonte, Isla Cristina, El Portil, Huelva, Punta Umbría, Sanlúcar de Barrameda, Chipiona, Jerez de la Frontera, Cádiz, Chiclana de la Frontera, Conil de la Frontera, Vejer de la Frontera, Los Caños de Meca, Zahara de los Atunes, Bolonia en Tarifa. Er zijn hier ook prachtige natuurgebieden

waarvan Nationaal park Doñana wel het belangrijkste is.


Misschien ook interessant