Ontdek en Beleef Andalusië  » Bezienswaardigheden in Andalusië


Bezienswaardigheden in Andalusië

De Bezienswaardigheden van Andalusië - De bekendste bezienswaardigheden in Malaga, Granada, Sevilla, Ronda, Jerez de la Frontera, Almeria, Cadiz Gibraltar, Tabernas, Juzcar en Setenil de las Bodegas en nog veel meer. Ontdek en Beleef het authentieke Andalusische leven van van de flamenco, paarden, tapa's, sherry, olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens, zon, zee, strand en de Pueblos Blancos (witte dorpjes ) en mooie vrouwen


Alcazaba Almeria

Alcazaba Almeria, Andalusiue, Spanje
Het indrukwekkende Alcazaba, een Moors kasteel  uit de 10e eeuw torent in het westen boven Almeria uit. Het was destijds het machtigste fort van het Moorse rijk Al-Andalus. De entree is via een typisch Moorse boog en je kunt er makkelijk een paar uur doorbrengen in de aangelegde tuinen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad en over de zee.
Adres: Calle Almanzor, Almeria


Het Paleis van Karel V Granada

Het Paleis van Karel V, Granada, Andalusiue, Spanje

Het Paleis van Karel V staat in de Spaanse stad Granada. Het is gelegen boven op de heuvel Assabica, binnen in de Nasrid-fortificatie van het Alhambra. Keizer Karel V huwde in 1526 in Sevilla met Isabella van Portugal.
Adres: Calle Real de la Alhambra, s/n, 18009 Granada, Spanje
Bouwstijl: Renaissancearchitectuur
Architect: Pedro Machuca


Het paleis van San Telmo, Sevilla  

Het paleis van San Telmo, Sevilla, Andalusiue, Spanje

Het paleis van San Telmo wordt ook wel eens het paleis van de graaf van Montpensier genoemd. Die kocht in 1844 het eigendom op. Palacio de San Telmo werd in 1682 gebouwd met de bedoeling er de zeevaartschool van Sevilla in te huisvesten.

Adres: Av. Roma, s/n, 41004 Sevilla, Spanje


Puente de Isabel II, Sevilla

Puente de Isabel II, Sevilla, Andalusiue, Spanje
is een boogbrug over de Guadalquivir in de Spaanse stad Sevilla. De brug werd in de periode 1845-1852 gebouwd en verbindt de wijk Triana op de westelijke oever met het stadscentrum.
 
Adres: Seville, Sevilla, Spanje

Kathedraal van Cádiz

Kathedraal in Cádiz, Andalusiue, Spanje

De Kathedraal van het Heilig Kruis is een rooms-katholieke kerk in Cádiz, Zuid-Spanje. Het is de zetelkerk van het bisdom Cádiz en Ceuta. De kathedraal werd gebouwd tussen 1722 en 1838.
Adres: Plaza de la Catedral, s/n, 11005 Cádiz, Spanje