Home » Hotels & accommodaties in Córdoba

 
     Cordoba stad           

Hotels & accommodaties in Córdoba stad en provincie

Reisimpressie en reisinformatie over accommodaties in stad en provincie Córdoba, Andalusië

 

Hotels & Accommodaties in de stad en provincie Córdoba  - Andalusië - Spanje
Hier op info-andalusie.nl vind u reisinformatie en reisimpressies over de provincie en stad Córdoba.

 

Córdoba beschikt als touristencentrum, handelscentrum en dienstencentrum over een groot aanbod aan hotels, appartementen, pensions, hostels, bed & breakfasts of villa's en deze liggen door de hele stad en provincie Córdoba verspreid. Hierdoor kun je de talrijke monumenten, museums etc.etc. van Córdoba ontdekken en bezichtigen.

Córdoba is een stad in Andalusië in het zuiden van Spanje. Het is de hoofdstad van de provincie Córdoba. De stad ligt op 122 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. In 2005 had de stad 321.165 inwoners, waarmee het de derde stad van Andalusië is. Het is de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken boven de 35 graden.aaa

 

 

Vandaag de dag is Córdoba niet één van de grootste steden van Spanje, maar Córdoba was ooit één van de belangrijkste steden ter wereld. In de 10e eeuw was het de op één na grootste stad ter wereld, met een voor toen ongekend hoog inwonertal van 500.000. Córdoba was de hoofdstad van het middeleeuwse emiraat Córdoba, later het kalifaat Córdoba. Uit die glorietijd zijn talrijke monumenten overgebleven, waarvan de Mezquita het beroemdste voorbeeld is. Sinds 1984 staat het historisch centrum van de stad als een geheel dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 Reisverhalen, reisimpressie en reisinformatie van Granada-Andalusië
Reisverhalen, reisimpressie en reisinformatie van Granada-Andalusië


Boek voordelig en vertrouwd via Booking.com

Boek online een voordelig hotel, appartement, pension, hostel, bed & breakfasts of villa in de stad Córdoba of provincie Córdoba in het prachtige Andalusië, en ga van een heerlijke vakantie genieten. Hier vind je Hotels met speciale aanbiedingen en arrangementen voor een weekendje weg, stedentrips, budget-hotels, goedkope hotels, hotels met korting, appartement, pension, hostel, bed & breakfasts of villa te veel om op te noemen.

 

Hotels in Málaga
Hotels in Granada
Hotels in Córdoba Hotels in Cádiz


hotels in Córdoba

Een hotelovernachting boeken?

Aankomst datum
Vertrek datum
Boek voordelig en vertrouwd via Booking.com  booking

hotels in provincie Córdoba

appartementen in provincie Córdoba

Córdoba

hostels in provincie Córdoba

Córdoba Bed en breakfasts

Villa Cordoba